בדיקת רישום בטאבו – המדריך המלא
והיה וביצעתם עסקת מקרקעין, למשל רכשתם דירה או כל נכס אחר, יהיה עליכם לרשום אותו בטאבו, אולם זהו ההליך האחרון בתור. כאן נכתוב על בדיקת רישום בטאבו – המדריך המלא.
אישור הבקשה לרישיון
המציאות מצביעה על כך שבישראל כמות עצומה של דירות שלא נרשמו בטאבו. עניין זה עלול לפגוע בזכויות של מי שרכש את הנכס. לכן כאן נכתוב על המשמעות לכך שלא קיים רישום בטאבו, ומדוע לא מעט פעמים הוא נמסר לאחר הרבה זמן.
הסבר על רישום בטאבו
רישום הזכויות שלכם בלשכת המקרקעין הוא בעצם רישום טאבו. עסקאות מסוג זה מעוגנות בחוק. המשמעות היא שכל מי שהנכס שייך לו, הוא הבעלים הבלעדיים שלו, ביכולתו לעשות אתו מה שהוא רק רוצה.
בקשה לרישום בטאבו
הבקשה מגיעה מצדו של בעל הנכס, לחילופין היא מוגשת ע"י הקבלן שאחראי על הפרויקט, את זאת הוא עושה באמצעות לשכת הרישום האזורית, כל זאת בהתאמה מלאה למיקומה של הדירה או מיקומו של הנכס.
זכויות שלא נרשמו
והיה ולא רשמתם את הזכויות שלכם על הנכס בטאבו אצל משרד עורך דין, כל זאת בשל סיבות רלוונטיות כאלה ואחרות, או שעדיין לא נרשם בשום מקום כי מדובר בבית עם עוד דיירים, הקבלן הוא זה שמנהל את נושא הטאבו. זהו סוג של טאבו בו נרשמו כלל פרטי הנכס, וכך ניתן להוציא אותו.
הרשמה של דירות בטאבו בישראל
המציאות מצביעה על כך שיותר ממאות אלפי נכסים אינם רשומים בטאבו. דווקא במהלך השנים האחרונות קיימת ירידה חדה בתחום הרישום במקרקעין, ואין זה משנה באיזה דירות מדובר, חדשות או דירה יד 2.
עבור ממשלת ישראל יש לכך חשיבות רבה, ואם היוזמה לא מגיעה מהדייר, היא תועבר לקבלן, וזאת על פי חוק.