מה העונש על נהיגה תחת השפעת סמים או אלכוהול?
מדינת ישראל מנסה להילחם מזה שנים רבות בנהגים אשר עולים על הכביש, כאשר הם תחת השפעת סמים ו/או אלכוהול. מדובר על מאבק ארוך שנים אשר לצערנו לא תמיד מצליח, אך סביר להניח שהוא כן מרתיע לא מעט נהגים ולראייה, שהמספרים אינם גבוהים כפי שהיינו יכולים להניח שיהיו.
הסיבה שבגינה מדינת ישראל, כמו מדינות רבות אחרות בעולם, נלחמת נגד נהגים שנוהגים תחת השפעת סמים ו/או אלכוהול (קרי נהיגה בשכרות), היא שמדובר בעניין שיכול להיות מאוד מסוכן, לא רק לנהג עצמו אלא לסביבתו, בין אם מדובר בנוסעים ברכב, נהגים אחרים, הולכי רגל ועוברי אורח. לא פעם נהגים שעולים על הרכב ונוהגים תחת השפעת חומרים שונים, עלולים למצוא את עצמם בתאונות דרכים קשות עם הרוגים ופצועים. כל זה כשהם אינם מודעים למעשיהם ולא זוכרים כלל מה הוביל לכך.
בעיקרון המאבק נגד נהגים שעולים לרכב תחת השפעת חומרים, מתבסס על ענישה מאוד חמורה בתחום זה. בחלק הבא נציג דוגמאות לכך.
מהי הענישה על נהיגה תחת השפעת סמים ואלכוהול?
כאשר שוטר רואה נהג נוהג תחת השפעת חומרים אסורים, במידה והוא אכן מאשש טענה זו, הרי שהוא יכול לפנות אל קצין ולפסול את רישיונו של הנהג בו המקום ולהכריע את רכבו. הפסילה תהיה למשך חודש עד אשר עניינו יתברר. במקרה כזה מומלץ לחייג אל עו"ד תעבורה.
לאחר מכן, הענישה יכול להתחלק לרמות שונות, החל מפסילה ושלילה לתקופות מה, כולל נקודות שליליות, ועד למקרים של מאסר, במידה והנהג מעורב בתאונת דרכים בפרט אם מדובר בתאונה עם נפגעים.
כאמור רמת הענישה תלויה, בין היתר, בסוג המקרה, באופי שלו, בכמות האנשים שנפגעו במהלך התאונה וכן בהיבטים אחרים, כמו למשל ההיסטוריה של הנהג.