למה חברות וארגונים צריכים שרת פיתוח?
שרתי פיתוח נמצאים בשימוש רב בחברות וארגונים, באופן שוטף, מזה שנים. מה מיוחד בשרתים אלה? לאילו מטרות הם משמשים בפועל? ומה עוד מעניין וחשוב לדעת על כך?
משחקים רציניים בארגז החול
שרת פיתוח מספק לצוותי פיתוח סביבה מיוחדת ומבודדת, לבצע במסגרתה את כל מה שנדרש לשם הפיתוח.
הגישה לסביבה זו עשויה להיות מוגבלת למורשים בלבד. בכל מקרה, היא לרוב מבודדת מ"סביבת הייצור" (ה-production) ובכך היא מהווה סביבה בטוחה לניסיונות שונים. תודות לעובדה זו, אין סכנה מתקלות שנגרמות במסגרת ניסיונות כאלה. כך שניתן לתאר סביבה זו כמעין "ארגז חול" טכני, רב שימושי. הסבר בסיסי זה אמנם לא מספק את כל מה שצריך לדעת על שרת פיתוח, אך הוא ממחיש את רוח הדברים. מעבר לו, ישנם עוד פרטים טכניים רבים להתעמק בהם.
שימושים
השימוש הבסיסי בשרת פיתוח, הוא באופן טבעי פיתוח תוכנות ואתרים. במסגרת הפיתוח ישנם שלבי בדיקה שונים וגם עבורם השרת מסייע. זאת, במיוחד כאשר בודקים תוכנות אשר עובדות במודל שרת לקוח (שאז השרת מסייע לדמות סביבה זו). שרתי פיתוח מוקמים ונסגרים לפי הצורך, עם הקונפיגורציות המבוקשות והתאמה לדרישות משאבים משתנות. בדרך כלל, מדובר בפעילות דינאמית ואינטנסיבית למדי. לכן, חשוב להקצות עבורה שרתים איכותיים, אמינים וחזקים.
תרומת הוירטואליזציה
הוירטואליזציה מתבטאת לגבי שרתי פיתוח, בכך שניתן להשתמש בשרת וירטואלי למטרה זו. שכירתVirtual Private Server במודל שרות ענן, תספק גמישות ונוחות רבה עבור צוותי הפיתוח והבדיקות. אלה יתרונות משמעותיים מאוד, בהקשר של פיתוח מקצועי עבור חברות וארגונים. בסביבה עסקית הדברים משתנים בקצב גבוה וניתן דגש רב לפיתוח מהיר וגם ליכולת להכניס בו שינויים לפי הצורך, בזריזות וביעילות. וירטואליזציה היא בין הדברים אשר מסייעים להשיג זאת. כמו כן, מחשוב ענן מאפשר לשכור במידת הצורך שרתים רבים ועוצמתיים, שלא היה משתלם לרכוש ולנהל לבד. למעשה, במודל מחשוב הענן, התשלום על שרתי הפיתוח הוא רק בהתאם להיקף השימוש שאתם עושים במשאבים השונים. ישנם מקרים, שבהם חלק מהבדיקות לא יוכל להיעשות על שרת וירטואלי. זאת, כאשר רוצים לבדוק על גבי שרת פיזי, שהוא קרוב ככל הניתן לסביבה העתידית המיועדת, לריצת התוכנה המפותחת.
לסיכום
לכל עסק גדול, בין אם הוא מוגדר כחברה או ארגון, רצוי להכיר נושא זה או לכל הפחות להיות מודעים לו.