מהם שירותי גישור? מתי תזדקקו להם
לא מעט אנשים נוטים להתבלבל ולחשוב ששירותי גישור הם כמו שירותי משפט, רק שמדובר בהליך שנעשה אצל גורמים פרטיים ולא בבתי משפט. אך זה ממש לא כך. כבר לפי השם, גישור, אנחנו יכולים להבין שהמטרה של המגשרים והמגשרות, היא לגשר, לייצר גשר בין שני הצדדים, גשר של הסכמות והבנות כמו כאן.
בשנים האחרונות אנחנו יכולים למצוא יותר ויותר אנשים במגזר הפרטי וכן במגזר העסקי והציבורי, פונים אל מגשרים ומגשרות בשביל לקבל מהם מענה. יש לכך סיבות שונות, לעיתים זה נובע מהעובדה שבתי המשפט בעצמם מפנים את הצדדים להליכי גישור, ולעיתים זה נובע מהעובדה שהם לא רוצים להגיע כלל לבית משפט אלא מעדיפים לפתור את זה ברוח טובה ביניהם.
שירותי גישור הם ניסיון להגיע להסכמות והבנות בין הצדדים, בהליך של הידברות, ללא שיפוט, ללא הליך שיקבע מי אחראי ומי אשם, הליך שכולו מבוסס על כך ששני הצדדים יצטרכו להתפשר במידה מסוימת, בשביל לקבל חלק ממה שהם רוצים, ומבלי להכריע מי צודק ומי לא.
ההליך, כאמור, מתבצע בקרב מגשרים ומגשרות מוסמכים, חלקם נאמני בית משפט, כאשר התפקיד שלהם הוא להיות אובייקטיבים, לא להיות מוטים לשום צד, ולספק מענה לשני הצדדים גם יחד.
> קראו גם מהו ייפוי כח מתמשך
חשוב להבהיר פה נקודה נוספת, שירותי גישור הם לא שירותים שאנחנו נשתמש בהם במקרה אחד ספציפי, אנחנו יכולים למצוא אותם במגוון רחב של מקרים. בין אם מדובר בגישור בתוך המשפחה, במקרה של גירושים או במקרים אחרים, בין אם מדובר בגישור בין שכנים, גישור בין עובד למעסיק, בין אנשי עסקים, בין חברות ועוד. כמעט בכל תחום בו יש מפגש בין שני אנשים ואין ביניהם הסכמה ברמה מסוימת, אם המקרה דורש גישור ואפשר להשתמש בשירות זה, אז אין שום סיבה שזה לא יקרה.
זו הסיבה שבמהלך השנים אנחנו יכולים לראות תהליך ארוך של התפתחות התחום, באופן כזה שיותר ויותר אנשים בוחרים לעסוק בו מצד אחד, ומצד שני, יותר ויותר אנשים בוחרים לפנות אליו לצרכים שונים, במטרה להתמודד עם סכסוכים שהם מעורבים בהם.