מה הקשר בין רילוקיישן ומיסוי
החוק בישראל קובע חובת תשלום מס מלא בעבור הכנסות מכל רחבי העולם. תושבי ישראל נדרשים לשלם מס בעבור ההכנסות שלהם כאן בארץ ובעבור הכנסות שהופקו בחו"ל (גם השקעות). הדרך היחידה בה ניתן לקבל פטור מתשלום מס בעבור הכנסות שהופקו בחו"ל הוא לבצע הליך ניתוק תושבות ולקבל מעמד של תושב חוץ. אזרחים ישראלים שמוגדרים כתושבי חוץ נדרשים לשלם מס בארץ רק בעבור הכנסות שהם מפיקים בישראל.
החיבור בין רילוקיישן ומס הכנסה שווה לכם הרבה כסף. חשוב להבין שמעבר לחו"ל תוך הפסקת דיווח על הכנסות בארץ אינו מספיק להסדרת המעמד שלכם מול רשויות המס. אם תנתקו את הקשר באופן חד צדדי עם רשויות המס אתם עלולים למצוא את עצמכם בתסבוכת רצינית. חשוב להבין שגם עובדים שכירים שלא נהגו לדווח בעצמם על ההכנסות שלהם לרשויות המס מחויבים בהסדרת נושא התושבות מראש. במידה ולא תסדירו את הנושא ייתכן מצב בו כאשר תרצו לחזור לישראל (אפילו לביקור) תגלו חובות, קנסות ואף סכנת אישום פלילי.
כיצד מדווחים על הכנסות בחו"ל?
הדרך המהירה והנוחה ביותר להתנהלות מול רשויות המס בעודכם בחו"ל היא פנייה אל יועץ מס. כאשר יש לצדכם איש מקצוע שמכיר היטב את תקנות המס ואת אנשי המפתח כל ההליך הופך פשוט, מהיר, קל ונטול דאגות. אתם תקבלו כך מענה מפורט ואדיב לכל השאלות שלכם. היועץ יבחן את הנתונים שלכם ויפעל בהתאם לקידום האינטרסים שלכם מול הרשויות. עליכם להקפיד להגיש את כל הדוחות הדרושים במועד ולהגדיר את מעמד התושבות שלכם החל מהרגע בו עזבתם את הארץ ועד לרגע בו אתם חוזרים. הגדרת מעמד התושבות שלכם היא זו שקובעת את חובת תשלומי המס וחובת הדיווח לרשויות.
לייעוץ מקצועי פנו עוד היום – עו"ד מיסוי בינלאומי טינה קפלן.