פיצויים בגין פשעי הנאצים – מידע
אחרי מלחמת העולם השנייה והקמת מדינת ישראל, הוחלט במסגרת שיחות שהתנהלו בין ממשלת ישראל לממשלה של מערב גרמניה, שהמדינה הגרמנית תפצה את ישראל ואת תושביה שניצלו בשואה בדרכים שונות.
החשיבות של שיחות וההסכמים שהושגו בזמנו ומאז ועד היום, היא בכך שגרמניה לא רק מכירה בפשעים שלה, מודה בהם ולוקחת על עצמה את האשמה והאחריות, אלא גם מוכנה לפצות את כל מי שנפגע מפשעי הנאצים בצורות שונות. אומנם מדובר בפיצוי כספי, ויש הטוענים שזה לעולם לא יספק ולא יהווה תחליף, אך גם פיצוי הוא משמעותי, בוודאי כשמדובר על אנשים שייתכן מאוד ויהיה להם קשה להתפרנס וחלקם נזקקו לטיפולים רפואיים כאלה ואחרים.
גם היום, למעלה משבעים שנה אחרי תום המלחמה, גרמניה מספקת מפצה ניצולי שואה על פשעי הנאצים. בין אם הם נעשו על אדמת גרמניה ובין אם הם נעשו במקומות אחרים, תחת הכיבוש הנאצי. צריך לציין, אחת לכמה זמן, ממשלת גרמניה וממשלת ישראל מתכנסות ומחליטות על שינויים בפיצויים או על פיצויים חדשים בהתאם לצרכים של ניצולי השואה.
לפרטים על פיצוי לדור שני של ניצולי שואה צרו קשר עם עו"ד סיבר ווייצקר >>>
כיצד אפשר לקבל פיצוי?
כל ניצול שואה ומשפחתו, יכול לשכור אנשי מקצוע, קרי עורכי דין, שמתמחים בעבודה מול הרשויות הגרמניות והישראליות, במטרה לקבל את הפיצוי שמגיע להם. לשם כך, הם צריכים לדעת על סמך מה מגיע להם, תחת איזו הגדרה וקטגוריה, וכן עליהם להציג מסמכים מתאימים לכך.
צריך לציין, מדובר בתהליך לא פשוט, אך ברגע שהוא מתבצע ומקבל אישור, אז הגורם הרלוונטי מעביר את הפיצויים לניצולים באופן קבוע. כאמור, מעת לעת יכול להיות שיחולו שינויים שונים בתחום בהתאם להחלטות הממשלות של שתי המדינות וכן בהתאם להסכמים והסדרים שונים שהן מגיעות ביניהן לגבי הפיצויים.