איך לשמור על הזכויות של הרעיון לסטארט-אפ

רעיון לסטארט-אפ מגלם בחובו פוטנציאל רווחים ניכר. אולם אם מישהו לא מורשה ייקח מכם את הרעיון, הוא עלול לפגוע בזכויות שלכם או אפילו לבטל את היכולת שלכם להמשיך עם פיתוח רווחי. נסביר בקצרה איך לשמור על הזכויות של הרעיון לסטארט-אפ, בצורה טובה ונכונה. 

גיבוש רעיון מפורט יותר 

כאשר הרעיון נמצא בשלב ראשוני ומעורפל, קשה למדי לשמור על הזכויות לגביו. בשלב מוקדם כדאי לגבש את הרעיון ולנסח אותו בצורה מפורטת ככל שניתן. ככל שהרעיון מפורט בצורה יותר טובה, כך תוכלו לשמור על הזכויות. 

חשיפת הרעיון בצורה נאותה 

ברגע שרוצים להתחיל להגשים את הרעיון, אין מנוס משיתוף של אנשים נוספים. אלה יכולים להיות למשל עובדי מיקור חוץ, צוות פיתוח, משקיעים ששוקלים להזרים כסף לסטארט אפ ושותפים נוספים. כדי להגן על הזכויות של הרעיון לסטארט-אפ, צריך לחשוף את הרעיון בצורה נאותה. למשל, אפשר לתאר אותו מול גורם חיצוני בקווים כלליים בלבד, כאשר עדיין לא בטוח שתהיה התקשרות חוזית. במידה והדברים מתקדמים, חשוב לחתום עם מסמכים שמסדירים את הזכויות ואת יכולת הגילוי בפני צד שלישי. לדוגמא, מקובל כי עובדים יחתמו על מסמכי סודיות ואי תחרות. גם משקיעים נהוג להחתים על התחייבות שלא להתחרות בסטארט אפ, מרגע שהם שוקלים להצטרף. 

רישום הפטנט על פי הכללים 

ברגע שהדברים מבשילים, רצוי מאוד לבצע רישום של פטנט. ברגע שקיים פטנט רשום, על פי הכללים, אפשר לומר כי הזכויות של הרעיון לסטארט-אפ שלכם מוגנות בצורה טובה מאוד. זה לא אומר שלא יהיו גורמים שינסו להשתמש ברעיון, אלא שרישום הפטנט כולל תאריכים רלוונטיים ותוכניות מפורטות. על גניבת פטנט או על הפרת זכויות ניתן להגן באמצעות הזירה המשפטית. 

למידע נוסף היכנסו לאתר: https://startplan.net/

כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
ניהול תקציב – אחד המרכיבים החשובים להצלחת העסק
ניהול תקציב זו מילת מפתח אצל עסקים רבים. לעיתים, עסקים מתוודעים למושג הזה רק כאשר הם בבעיית תזרים...
קרא עוד »
ינו 25, 2021
מדדי מניות בישראל
מסחר בשוק ההון הוא דבר פופולרי מאוד, לא רק עבור מי שיש לו מיליונים להשקעה אלא גם עבור אנשים ממוצעים...
קרא עוד »
מאי 31, 2021
המלצות לכספים אבודים שנמצאו
קיבלתם המלצה מחבר או בן משפחה לבצע בדיקה לאיתור כספים אבודים שאולי שייכים לכם? מעולה! זוהי המלצה אכן...
קרא עוד »
ינו 31, 2019