4 דברים שלא ידעתם על מיסוי הייטק
תאריך: מאי 28, 2020
אומת ההייטק הוא אולי הכינוי הנכון ביותר שניתן לחשוב עליו, כאשר מדברים על מדינת ישראל. לא רק כי אנחנו מייצאים לעולם אינספור מוצרים ושירותים ייחודיים, אלא בעיקר כי המדינה מרוויחה מיליוני שקלים מידי שנה במיסוי שמגיע מעולם ההייטק ומניע את הכלכלה המקומית. אז רגע לפני שאתם מתחילים להקים את החברה החדשה שלכם, חשוב שתכירו את כל אותן דרישות המס.
מיסוי הייטק – ארבעת הדברים שהכי חשוב לדעת
כדי לצלוח את עולם המיסוי לחברת הייטק, אתם צריכים לשים לב ל:
- ההבדל בין מתן רישיון לשימוש, לבין מכירה של מוצר. המיסוי על מכירה הוא על פי רוב גבוהה יותר, מפני שהוא חד פעמי ומחייב אתכם להפקיד לקופת המדינה סכומי כספים גדולים יותר.
- בחנו היטב מה היא מדינת המס בה אתם פועלים, וקחו בחשבון את הסכמי המיסוי הבין לאומיים ששוררים בין ישראל לבין מדינות רבות (במיוחד ארה"ב).
- תעדו את כל התקבולים, ההכנסות, ההוצאות והשירותים אותם אתם מספקים. תיעוד הוא המפתח למיסוי מדויק. ניהול ספרי חברה מדויקים למן היום הראשון היא חובה חוקית שעלולה לגרור קנסות ועונשים כבדים.
- מפו את נטל המס הקיים בחברה, בעזרת צוות מקצועי ומיומן, כדי להיות בטוחים שאתם משלמים את כלל חובות המס שלכם.
בחירה מקצועית של צוות ניהול מיסוי
המשימה הראשונה שלכם, בתהליך ההקמה של החברה היא לבנות את הצוות המקצועי שילווה את החברה שלכם ויאפשר לכם להוציא לאור את הסטרטאפ החלומי. בין כלל אנשי הצוות שאתם רוצים לצרף, חשוב מאוד לפנות גם לעורך דין בעל התמחות בתחום המיסוי (לעיתים גם מיסוי בין לאומי), אשר יבטיח שאתם פועלים לפי החוק תמיד.