מדדי מניות בישראל
מסחר בשוק ההון הוא דבר פופולרי מאוד, לא רק עבור מי שיש לו מיליונים להשקעה אלא גם עבור אנשים ממוצעים שחסכו מעט כסף ורוצים להשקיע אותו בתבונה (או לפחות כך הם חושבים). כאמור מדובר בהשקעה בסיכון שאיננה מתאימה לכל אחד ולכן אין על האמול לעיל במאמר זה להוות מעין המלצה או חובה בנוגע להשקעה מסוימת, אלא מידע שנכתב מתוך רצון להסברה והמחשה על מדדי מניות בישראל.
מדדי הבורסה בתל אביב:
מדדי הבורסה בתל אביב הם מדדים מסוג שווי שוק. לאחר המשבר הכלכלי העולמי בשנת 2008 החל שינוי שבו הבורסה הכניסה את מניות הציבור של המניה כחלק מהמשקל שלה וזאת כדי לא להיות תלויים בשווי השוק בלבד. לאחר מכן בוצעו שינויים ושדרוגים נוספים. כמו למשל הרפואה של שנת 2017 שבאה לאחר קריסת המניות של טבע שפגעה בשוק המניות כולו. בין היתר הורחבו מדדי המניות הגדולים, הקימו את המאגרים של רימון ותמר, החלו לעדכן את משקל המדדי פעם בחודש במקום 4 פעמים בשנה ועוד.
המבנה של מדדי המניות בישראל נשען בעיקר על נדל"ן, רפואה ופיננסים:
שוק המניות בארץ נחשב לשוק מיושן מעט וכמו בהרבה דברים אחרים גם כאן אנו בפיגור רציני ביחס לעולם. כך למשל אין כמעט מניות של טכנולוגיה בתוך המדד של תל אביב 35 והוא בנוי בעיקר מחברות בתחום הנדל"ן, הרפואה והפיננסים. לעומת זאת, מדד תל אביב 90 מונה יותר חברות מתחום הטכנולוגיה ולכן ספג ירידה נמוכה בהרבה ממד תל אביב 35 מתחילת השנה.
אז אלו מדדים עלו מתחילת השנה?
מדדים הקשורים בטכנולוגיה עלו משמעותית במהלך השנה. אם נרצה להשוות למדד הsp500 של ארה"ב שבו יש הרבה יותר חברות טכנולוגיות מובילות נגלה ששם חברות הטכנולוגיות כמו אפל, אמזון, פייסבוק, גוגל ואחרות מחזיקות כ-20% ממדד זה של 500 החברות הגדולות בארה"ב.
אולי יעניין אתכם גם: טיפים למסחר עצמאי בבורסה